на живо

Маратонът "Екиден" затвори част от София (ВИДЕО)

Олимпийски медалисти бягат по дългото 42 км трасе

Ладислав Цветков

Вторият "Екиден" маратон София стартира днес пред Националния стадион "Васил Левски". Началото бе дадено точно в 09:00 ч. и се очаква надпреварата да приключи малко след 13:00 ч.

Заради състезанието бяха затворени булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Фритьоф Нансен", "Черни връх" и част от Борисовата градина. 

Традиционното вече спортно събитие се провежда в деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия, за да отбележи този голям български празник. Желанието на организаторите е да се даде възможност на всички любители на бягането - 6 състезатели в един отбор, да премерят своите сили в класическата дисциплина и да споделят емоциите от любимия спорт. 

Сред участниците са олимпийските медалистки Евгения Раданова и Павлина Филипова, както и други изявени български спортисти - Йоло Николов, Милен Радуканов, Цветелина Кирилова и Даниела Йорданова.

Тази година титлите ще бъдат връчени в шест отделни категории: мъже, жени, смесена щафета (четирима мъже и две жени), корпоративна щафета, смесена щафета за студенти и смесена със свободен брой мъже и жени. 

Организатор на събитието е Младежки спортен клуб "София Европа" с подкрепата на посолството на Япония в Република България, Министерството на младежта и спорта, Столична община, Асоциация "Спорт за всички" и клуб "5kmrun".

Тагове:

маратон