на живо

Маратонът като кауза (ВИДЕО)

Над 2200 човека ще бягат на Маратон София 2016

Lap.bg

В неделя центърът на София ще бъде блокиран заради едно много положително събитие - Маратон София 2016 - част от поредицата маратони, които се провеждат всяка година в множество големи градове по света.

Маратон София е с традиции - провежда се от 1983 година насам. Официалният старт ще бъде даден в неделя в 10:00 часа пред Националния стадион „Васил Левски.

В студиото на предаването "Тази събота" по bTV гостуваха Иван Димов, който е един от участници, както и представителят на организаторите Даниел Дуков. 

Те разкриха подробности около събитието: "Общо над 2200 човека ще участват в дистанциите 10 км, 21 км и маратон, а в масовия старт са регистрирани над 500 души", каза Дуков.

Иван Димов, който живее в Ню Йорк, има над 30 маратона зад гърба си: „Бягал съм на маратона в Ню Йорк три пъти, там участват 50 хил. души всяка година и става голям празник за града. Надявам се и в София това да се случи в един момент", каза той.

Според него повечето, които се включват в подобно състезание, го правят не заради победата, а защото защитават определена кауза. 

А каква е каузата на Маратон София 2016, вижте във видеото: