на живо

Маратонът на приятелството - в Плевен на 21 май

Състезателите ще могат да участват в три дисциплини

Маратонът на приятелството в Плевен ще се проведе на 21 май. Това ще бъде четвърто поредно издание на събитието, чиито популярност и участници се увеличават всеки сезон.

Състезателите ще могат да се впуснат в традиционната дистанция (42,2 км), полумаратон (21,1 км), щафета (2х10 км) и безплатен градски крос (3 км).

И тази година ще има детски маратон, чиято цел е привличане на вниманието на подрастващите към здравословния начин на живот.

Записването за маратона вече е открито в сайта на събитието. Организаторите от клуб "Бегач", Eyes-Open и общината в града обявиха, че вече има десетки регистрирали се.

Миналогодишният маратон събрало повече от 300 участници от 17 държави. Тогава шампиони станаха Радосвета Симеонова и Димчо Мицов.

Завършилите в дългите дистанции ще получат дизайнерски медал. Ще има парични премии и награди за победителите.

Плевенският маратон има три звезди за качество като шосейно състезание, присъдени от Европейската федерация по лека атлетика, и е включен в календара на федерацията. Той е част и от румънската верига от исторически маратони - регистрирани са над 30 румънски бегачи.