на живо

Маратонски трети гейм направи "Тренто" лидер в първенството

"Перуджа" сдаде първото място

legavolley.it

"Тренто" е новият лидер в италианското волейболно първенство, след като победи "Перуджа" с 3:0 (25:23, 25:19, 35:33). Бившият отбор на Матей Казийски и Радостин Стойчев бе по-добър на игрището в собствената си зала, но в последния гейм везните от двете страни на мрежата се изравниха и това доведе до истинско зрелище. За радост на зрителите по трибуните и той бе записан в сметката на "Тренто" и така тимът се изкачи на първата позиция в класирането.

Преди сблъсъка "Перуджа" водеше само с 2 точки в подреждането на италианското първенство. Двамата треньори мобилизираха всичките си звезди, за да успеят да окупират върха. 

Мачът започна равностойно, а волейболистите на "Тренто" успяха да си извоюват крехка преднина преди десетата точка. Гостите обаче не им позволяваха да дръпнат значително напред в резултата. В крайна сметка възпитаниците на Анджело Лоренцети показаха по-здрави нерви в края на частта и поведоха.

Снимка: legavolley.it

Вторият гейм започна неприятно за "Перуджа". Звездата на тима Александър Атанасиевич получи контузия и принудително напусна игрището. Така гостите пропиляха натрупаната преднина и позволиха на "Тренто" да поведе с 2:0 гейма.

Дойде ред на третата маратонска част. Отново "Перуджа", в чиито редици се завърна сръбският диагонал, поведе в началото. Подкрепяни от публиката волейболистите на "Тренто" успяха да наваксат изоставането си и в крайна сметка се стигна до заключителните точки. Двата тима не преставаха да си разменят ролята на водач в резултата. Когато по всичко личеше, че ще има и четвърти гейм, домакините съумяваха да дадат надежди на феновете. В крайна сметка Лука Ветори сложи точка на спора с мощна атака.

Най-резултатен за победителите от "Тренто" беше Урош Ковачевич със 17 точки. Кубинецът с полски паспорт Вилфредо Леон записа 15 пункта за "Перуджа".

Утре от 19:15 ч. пряко по RING предстои българското дерби между "Верона" на Матей Казийски" и "Лубе Чивитанова" на Цветан Соколов.