на живо

Мъри Стоилов пред историческо постижение с "Астана", "Милан" ще поддържа добрата серия

Пет мача от групите на Лига Европа ще може да гледате тази вечер пряко в каналите на bTV Media Group

Getty Images/Guliver Photos

След като част от отборите, които ще участват в осминафиналите на Шампионска лига, са ясни, време е да насочим поглед към решителните срещи в Лига Европа.

Каналите на bTV Media Group ще ви покажат пряко пет срещи от предпоследния кръг на груповата фаза в турнира, като голяма част от тях са важни при определянето на участниците в елиминациите напролет.

"Астана" - "Виляреал", 18:00 ч., bTV Action

След като стана шампион на Казахстан за четвърти пореден път, отборът на Станимир Стоилов е изправен пред ново предизвикателство. Този път "Астана" мечтае за излизане от групата в евротурнир, което ще е историческо за футбола в страната. 

Снимка: Facebook

За целта момчетата на Стоилов трябва да постигнат победа срещу водача в групата "Виляреал" и да се надяват, че "Славия" Прага ще направи грешна крачка. От помощ ще бъде и публиката в Казахстан. Тимът на Стоилов не е побеждаван у дома в последните си 17 срещи.

"Атлетик" Билбао - "Херта" Берлин, 20:00 ч., bTV Action

В групата на испанския и немския клуб положението е оплетено. Двата тима са в дъното на класирането, но това не означава, че нямат шанс да участват в евротурнирите и напролет. Всяка точка е от значени, особено в тези последни кръгове на груповата фаза. "Атлетик" все пак има известно предимство заради домакинството си. Баските са спечелили 7 от последните си 8 мача у дома.

Снимка: Reuters

"Ница" - "Зулте" Варегем, 20:00 ч., RING

Белгийският тим може да обърне очакванията на Марио Балотели и компания за лесно класиране на 1/16-финал, особено ако днес постигне победа във Франция. "Зулте" е само на 2 точки зад тазвечершния си съперник и се намира в добра серия - 4 победи последните си 6 мача в Европа като гост.

Снимка: Reuters

"Брага" - "Хофенхайм", 22:00 ч., bTV Action

"Лудогорец" е само на крачка от класиране за елиминационния кръг, а битката в групата за другото място се води между "Брага" и "Хофенхайм". Португалците водят с 3 точки през тазвечершния си съперник, а крайният резултат от срещата със сигурност ще окаже влияние в разпределението на първото и второто място в четворката и евентуален по-лек съперник за българския тим.

Снимка: Reuters

"Милан" - "Аустрия" Виена, 22:00 ч., RING

В Серия "А" нещата за "Милан" може да не изглеждат добре, само че в Европа "росонерите" нямат спиране - в групата си са непобедени до сега и са само на точка от елиминациите. "Аустрия" от друга страна не се е отказал от борбата за второто място, като подобно класиране минава през задължителна победа срещу италианския гранд.

Снимка: Reuters