на живо

Марица победи Левски в луд мач и пак се окичи със златото (ВИДЕО)

Пловдивчанки се наложиха с 3:0 победи във финала

Lap.bg

За втора поредна година женският тим на Марица (Пловдив) триумфира със златните медали във волейболното ни първенство. Във финалния плейоф пловдивчанки победиха Левски.

След две победи в Пловдив, Марица успя да спечели и третата среща от финала, която се изигра в София. В равностоен мач, изпълнен с много обрати, възпитаничките на Иван Петков надиграха Левски с 3:2 (25:18, 20:25,  25:22, 22:25, 15:11) и за втора поредна година се окичиха със златните медали в първенството.

Най-резултатни за шампионките станаха Милена Димова (3 блока, 3 аса и 64% ефективност в атака) и Радосвета Тенева (2 блока, 1 ас, 29% ефективност в атака и 21% перфектно посрещане) с по 15 точки за победата.

За "сините" Мирослава Паскова записа 24 точки (1 ас и 44% ефективност в атака).

„Искам да поздравя момичетата – едни големи героини. Раздадоха се. Пак го казвам и го потретвам, че финалите са мачове, които се играят под емоция. Нашият отбор игра под емоция не само спортно технически и искаше да спечели мача, а и че ние сме нещо повече от колектив, спортен колектив и при нас нещата наистина се случват много чисто”, каза след срещата треньорът на пловдивчанки Иван Петков.

Момичетата от Левски остана на второ място, а бронзовите медали отидоха при представителките на Казанлък Волей.