на живо

"Марица" победи "Левски" и си върна първото място в първенството (ВИДЕО)

Шампионките продължават без загуба от началото на сезона

Lap.bg

Шампионът "Марица" постигна петата си победа от пет изиграни мача за сезона в женската национална волейболна лига и си върна първото място във временното класиране. Волейболистките на Иван Петков спечелиха отложеното си домакинство на "Левски" с 3:1 гейма (25:21, 19:25, 25:9, 25:21) след 90 минути игра пред около 500 зрители в залата на Пловдивския университет.

Столичанки започнаха мача малко по-концентрирани и успяха да поведат с няколко точки разлика. При 15:15 обаче резултатът беше изравнен. До края на гейма пловдивчанки контролираха нещата, благодарение най-вече на по-добрата си игра в нападение, а Нася Димитрова затвори частта при 25:21. "Левски" поведе с разлика и във втория гейм, а при 10:4 треньорът Петков пусна в игра разпределителката Лора Китипова на мястото на Кристина Чешляр.

С отлични изяви на блокада "Марица" на два пъти намали чувствително изоставането си, но в крайна сметка разлика от шест точки бе фиксирана и при крайното 25:19 за "Левски".

С пет аса, три от които на Симона Димитрова, и силна игра в атака домакините разгромиха съперника с 25:9 в третата част.

"Жълто-сините" започнаха много добре и четвъртия гейм, но позволиха на "сините" да ги догонят в резултата за 11:11. Все пак "Левски" не успя да се домогне до нещо повече и шампионките отново дръпнаха напред, за да затворят гейма и мача при 25:21.

Топреализатор на мача стана Моника Кръстева с 20 точки за гостенките. Най-резултатна за победителките беше Симона Димитрова с 16 точки. По 12 добавиха Нася Димитрова и Радосвета Тенева за Марица и Катрин Димитрова за "Левски".

.