на живо

Мария Гроздева предаде властта в стрелбата на Весела Лечева (ВИДЕО)

Най-успешната ни спортистка на олимпийски игри прекара на поста седем години

Мария Гроздева предаде властта в стрелбата на Весела Лечева (ВИДЕО)

Най-успешната ни спортистка на олимпийски игри - Мария Гроздева, предаде властта в Българския стрелкови съюз на Весела Лечева.

След Игрите в Токио двукратната олимпийска шампионка обяви края на състезателната си кариера. Впоследствие Гроздева стана част от управата на Европейската конфедерация по спортна стрелба.

"Ние я търсим Весела от седем години, откакто станах председател на Съюза... винаги сме били отправяли молби към нея. Ние сме уверени, че с уменията й като ръководител и емблема на този спорт, ще ръководи федерацията много добре", каза Гроздева в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

Двете работят заедно за развитието на родната стрелба, а Лечева смята, че Гроздева е най-добрият посланик на спорта сред младите.

"Мария оттук нататък ще бъде много полезна за привличането на подрастващите към спортната стрелба. Тя е най-добрият пример. Ще бъде най-полезният партньор на стрелбата", категорична е двукратната олимпийска медалистка.

Лечева потвърди, че в момента дава от личните си средства, за да могат състезателите ни да заминат за европейското първенство.

Тя определи като "трагедия" случващото се в Украйна. 

"Украински състезатели, които преминат границата, са добре дошли да тренират при нас", добави Лечева.

Вижте повече във видеото.