на живо

"Марка": Един ден, в който Бейл не беше проблем

В Испания не са впечатлени от разликата в представянето му за клубен и национален отбор

Крилото на "Реал" Мадрид Гарет Бейл смълча критиците с представянето си за Уелс юсрещу Австрия. Звездата на "драконите" отбеляза и двете попадения при успеха с 2:1, класирал тима за финалния плейоф от световните квалификации.

Испанските медии обаче не останаха впечатлени от разликата в играта му за клубен и национален отбор. "Един ден, в който Бейл не беше проблем", пише "Марка".

"Няма смисъл да отговарям, защото би било загуба на време. Коментарите им са отвратителни и те трябва само да се срамуват. Не ме притесняват.", каза Бейл.

Всъщност ден преди плейофа в Кардиф, Бейл заяви, че в последните месеци е изцяло фокусиран върху физическата си кондиция и се готви именно за него.

Междувременно "Реал" отпразнува головете на Бейл с публикация в социалните мрежи, както обикновено. Кралският клуб поздрави по същия начин и Едуардо Камавинга след попадениято му за младежкия тим на Франция.

"Бейл ще се раздели с "Лос Бланкос" през лятото, след като беше ключов за отбора на няколко пъти. Истината обаче е, че като цяло бе разочароващ в последните 4 години.", допълват от "Марка".

През настоящата кампания Бейл получи шанс за изява от Карло Анчелоти в началото на сезона. От мачовете за Уелс през август последваха контузии и спад във формата му. В последните няколко седмици Бейл започна срещу "Виляреал", появи се като резерва срещу "Пари Сен Жермен" и се оплака от болки в гърба, заради които пропусна Ел Класико, но те отшумяха подозрително преди ключовия сблъсък с австрийците.