на живо

Пострадалата на Софийския маратон спечели бягането на 10 км във Варна (ВИДЕО)

Оливера Йевтич твърди, че е загърбила инцидента

Пострадалата на Софийския маратон спечели бягането на 10 км във Варна (ВИДЕО)

Сръбкинята Оливера Йевтич, която беше грубо изблъскана на старта на Софийския маратон от Боян Вачев, се завърна в България. През октомври Йевтич не успя да продължи състезанието, а действието на Вачев предизвика скандал и широк отзвук в медиите.

Вачев бе привикан на разпит, а пред bTV заяви, че действията му не са били умишлени. Самата Йевтич коментира, че инцидентът в София е затворена страница за нея, като междувременно спечели 10-километровата дистанция при жените във Варна.

"Щом участвах тук, съм позабравила за станалото и продължавам напред. Имаше моменти, в които си мислех дали това няма да остави някаква следа, но сега вече всичко е наред, щом тук се представих толкова добре.", заяви Йевтич.

В надпреварата имаше лекоатлети от 32 държави, а мароканецът Юсеф Сбай спечели бягането в класическата дистанция и по този начин си осигури големия джакпот през тази година от българската верига състезания, която включва още маратоните в Стара Загора и София. Той измина 42-километровата дистанция за 2 часа, 17 минути и 25 секунди.

Преди месец Юсеф Сбай триумфира и на маратона в София, а сега след победата си във Варна посочи, че не е доволен от себе си, тъй като е дал по-слабо време от това в столицата.

На шесто място при мъжете се нареди състезаващият се за България Исмаил Синянджи, а Шабан Мустафа финишира осми. При жените в класическата дистанция първа завърши Клементине Муканганда от Руанда, а на 8-о място се класира Надежда Ангелова.