на живо

Мартен Фуркад с трета победа за сезона и 66-а в кариерата си

Носителят на Кристалния глобус спечели спринта на 10 километра от Световната купа по биатлон в Оберхоф

Носителят на Кристалния глобус Мартен Фуркад (Франция) спечели спринта на 10 километра от Световната купа по биатлон в германския зимен център Оберхоф. Състезанието се проведе при непрекъснат дъжд.

Фуркад повали всичките 10 мишени и измина трасето за 25:03.3 минути. Така той записа трета победа за сезона и общо 66-а в кариерата си за Световната купа.

Двама норвежци допълниха призовата тройка. Втори завърши Емил Хегле Свендсен, който също беше без грешка в стрелбата и остана на 8.1 секунди след победителя. 

Йоханес Тингес Бьо остана трети на 10.2 секунди с две пропуснати мишени.

"Не съм щастлив от условията на пистата днес, но съм доволен от представянето си", каза Фуркад.

Четирима българи участваха в състезанието. С най-предно класиране е Антон Синапов, който раздели 34-о място с германеца Зимон Шемп. Българинът направи една грешка в стрелбата и остана на 1:49.7 минута зад победителя.

Владимир Илиев е 59-и с пет пропуснати мишени и на 2:33.7 от победителя, Димитър Герджиков е 82-и с три грешки и на 3:22.6 минути, а Михаил Клечеров остана 91-и от 103 завършили с два пропуска и пасив от 3:48.2 минути.

Синапов и Илиев се класираха за утрешното преследване.

Мартен Фуркад е лидер в генералното класиране за Световната купа с 492 точки, следван от Йоханес Тингнес Бьо с 460 точки и Яков Фак (Словения) с 342 точки. В събота в Оберхоф предстои преследване за мъже и жени.

Тагове: