на живо

Мартин Чой обещава силен сезон-2015

„Еко Рейсинг Тийм” ще атакува евро-титлата в клас супербайк

БГНЕС

Многократния суперщок-шампион на България, с множество европейски стартове, титла и победи Мартин Чой днес обяви плановете си за сезон-2015. С нов генерален спонсор и преминал в новия за него клас – супербайк, Чой отново ще атакува евро-титлата. Предстоящият сезон включва 22-23 старта и десетина теста, а байкът му е подготвен в спортното поделение на БМВ в Чехия.  С намалено тегло, с по-различна предница и електроника, с около 15-20 к.с. повече – с такава машина Чой се чувства още по-силен и готов за новия сезон. От 2012г. получава и подкрепата на Пирели, които му предоставят специални гуми. За свои основни конкуренти Мартин счита първите пет-шест участника в клас супербайк и обещава не една и две победи над тях.

12 кръга от европейския шампионат, 6 от източно-европейския и 4-5 от националния, както и 10-15 теста – това включва натоварената програма на Мартин. Първото състезание за него ще е още на 17-19 април на гръцката писта в Серес. Чой се състезава с български лиценз и през 2015 приема новото предизвикателство на новия клас и новите съперници, за което се е подготвил чрез тестове в Гърция и на лагер в Испания.

Успоредно със състезателната дейност мартин Чой подкрепя и инициативите на генералния си спонсор „Обади се като стигнеш” и „Училище по безопасност”.