на живо

Мартин Чой с пълен календар през 2017 г.

Първото състезание на българина е през уикенда

Lap.bg

13 състезателни уикенда на национално, европейско и световно ниво фигурират в амбициозната програма на най-добрия ни мотоциклетист Мартин Чой. Многократният шампион на писта иска да си върне титлите на България, Източна Европа и Европа, както и да влезе в топ 10 в Световния шампионат по издържливост.

Мартин Чой заминава за гръцката писта Серес, където през уикенда стартира източно-европейският и български мото-шампионати. След това директно се насочва към Франция, където на 15 и 16 април предстоят 24-те часа на Льо Ман.

За втора година Чой ще стартира в легендарното състезание по издържливост, а през 2017 ще кара и в 8-те часа на Словакия-ринг и 8-те часа на Ошерслебен, Германия. Той призна, че винаги се е радвал на интерес от страна на отбори и спонсори, а вече 7 години е с настоящите си партньори.

Снимка: Lap.bg

На официалните предсезонни тестове в Бърно Чой записа чудесни резултати, а мениджърът на отбора му Виктор Нос остана доволен от сътрудничеството си с българина и очаква 2017 да е по-успешна от 2016 г. „Ще разчитаме Чой да надгради успехите си от миналата година, Мартин е човек, на когото може да се довериш” – коментира Нос.

Извън сезона пилотът заложи на интензивни тренировки, след които се чувства изпълнен със сили и готов да осъществи трудната си програма:

„Цяла зима се подготвях, най-голямото ми желание е да стигна до 24-те часа на "Льо Ман" без никакви контузии и травми, в отлична кондиция и със съотборниците ми да се представим достойно”.

Първото му състезание е в началото на април, а сезонът на Мартин Чой ще приключи на 27-28 октомври, на едно и също трасе – гръцката писта Серес.