на живо

Мартин Минчев пред bTV: Ще се раздам за България, резултатите идват с труд (ВИДЕО)

18-годишният национал бе избран за най-добър млад играч през сезона

Националът Мартин Минчев даде интервю пред bTV, след като бе избран за най-добър млад играч през сезона. Талантът на "Черно море" сподели, че се е уверил в едно - резултатите идват сами, ако работиш усилено.

Младокът добави, че няма търпение да облече отново националната фланелка в евроквалификациите с Чехия и Косово, за които бе повикан от новоназначения селекционер Красимир Балъков.

Снимка: Lap.bg

"Аз съм изключително радостен, не съм очаквал тази награда, но тази награда само ме стимулира да продължавам да се трудя", каза Минчев.

Запитан на какво отдава успехите си и това, че бързо се наложи в "Черно море" 18-годишният нападател отговори: "Всичко е работа, като се трудиш, резултатите идват сами. На тази възраст искам да играя само за "Черно море" и вече времето ще покаже накъде ще се развия. Искам да играя голям футбол и да се развивам в чужбина, но времето ще покаже дали ще се случи това. В България не, че има нещо лошо в другите отбори, но просто се целя да играя в чужбина"

"Треньорът и моите съотборниците ми помагат по пътя. Най-много съм отличил Жоро Илиев. Той ми е идол – в живота и извън него"

Снимка: Lap.bg

"Чувството на 17 години да излезеш с националната фланелка е уникално, аз го бях казал. Това пак само те стимулира да се раздаваш, да покажеш на какво си способен", сподели Минчев, който дебютира за България през март в евроквалификацията с Черна гора. Тогава младият нападател влезе в 82-ата минута.

Минчев коментира и избора на Красимир Балъков за национален селекционер: "Наистина съм много щастлив, че ще мога да науча нещо и от него и ще гледам да се раздам за българската фланелка"

Младокът сподели и как се е почувствал след скандала, който се заформи около неговия идол Георги Илиев: "Мъчно ми стана, това е, което мога да кажа"

Снимка: Lap.bg

Тагове:

@