на живо

Матей Казийски: Докато не видя някакъв лъч светлина в българския волейбол, не бих се върнал в националния отбор (ВИДЕО)

"Япония е нещо по-различно", каза волейболистът

bTV

Матей Казийски е провел срещи с треньора на националния отбор по волейбол Пламен Константинов, но по тема за завръщането му при "лъвовете" няма развитие.

"Не успяхме, по моя вина, да седнем да си поговорим надълго и нашироко за да обсъдим темата, но в крайна сметка аз моя отговор съм го дал. Той знае какво е решението ми и е очевидно, тъй като не съм вече в листата на националния отбор, какво съм му казал", разкри диагонала.

"Тръпката да се изиграе едно Европейско първенство в България е нещо невероятно. Аз честно казано никога не съм си представял, че ще се случи и съм много радостен за момчетата, които ще имат възможност да го изпитат. Пожелавам им успех и се надявам само на най-доброто за тях"

"Още откакто с националния отбор ходихме, за мен Япония е била една дестинация, която е предизвиквала страхотен интерес в мен. За мен това ще е страхотно изживяване, една тръпка, ново място. Това е нещо, което исках след последния сезон в Италия, който беше доста дълъг и изпълнен с доста напрежение. Нещо ново е, нещо по-различно", разкри мотивацията си за трансфера в ДжейТЕКТ Стингс (Кария) волейболистът.

За прословутата провалена среща между него и Пламен Константинов, ще присъства ли на някои от мачовете от предстоящото Европейско първенство, дразнят ли го слуховете за завръщането му в националния отбор и ще му липсва ли треньорът Радостин Стойчев в Япония, Казийски дава отговори във видеото.