на живо

Матей Казийски: Емоциите и сърцето ме върнаха в Тренто (ВИДЕО)

Волейболистът все още не знае къде ще продължи кариерата си

bTV

Матей Казийски имаше основна заслуга за победата на Тренто срещу фаворита Модена вчера в полуфиналната плейофна серия на италианското първенство.

Треньорът на тима Радостин Стойчев обяви, че въпреки първоначалните уговорки мачът да бъде последен за волейболиста в Италия, Казийски ще остане до края на участието на Тренто в плейофите.

В специално интервю за bTV след изиграния от Тренто финал на турнира Шампионска лига, волейболистът сподели какво го е накарало да се завърне в Италия.

"Много емоции, много сърце, освен това бях вече говорил с Радо, съвсем в началото на сезона, ако има такава вероятност да помогна. Освен това не беше толкова вероятност, колкото нужда да помогна предвид контузиите, които се бяха получили. От страна на отбора ми в Япония, те наистина се представиха като страхотни джентълмени, въпреки че аз имам договор и съм техен състезател. Продължаваме да имаме още една купа, която ни очаква. Те решиха да ме пуснат да се върна да помогна за плейофите в Тренто, така че аз приемам много лично един такъв жест, не само защото направиха жест към Тренто", разкри той.

След завръщането в Япония пред Казийски стои добре познато предизвикателство - Катар, където с тима на Ал Райн ще участва в турнира за купата на Емира на страната.

След това обаче съдбата му все още не е ясна.

"Сега получих доста предложения, трябва да помисля малко и ще взема едно решение в най-скоро време. Ще преценя какво точно искам да правя за в бъдеще и това ще допринесе най-вече за решението, което ще взема, къде ще продължа. Интереси много, ще видим кой ще излезе с реална оферта", каза Казийски пред bTV.