на живо

Матей Казийски се извини на феновете на Модена

Волейболистът разкри какво го е провокирало скандала с Бруно Резенде

Getty Images/Guliver Photos

Волейболистът на Тренто Матей Казийски се извини за поведението си по време на полуфиналната плейофна среща от италианското първенство срещу Модена.

Българинът, който подсили тима, ръководен от Радостин Стойчев само за последните решителни срещи в надпреварата, получи червен картон заради разправия с разпределителя на Модена - Бруно Резенде.

При излизането от терена, Казийски реагира бурно и отправи бурни жестове към феновете по трибуните. 

"През мрежата се чуваха малко приятни думи, като Бруно на няколко пъти провокираше отбора ни с наистина тежки реплики. Казах на него и на съдията, че повече не можем да търпим това. Всичко се роди от тази ситуация.

Искам обаче да се извиня за моя жест, който направих на излизане от терена. Искам да уточня, че не бе за всички фенове, а само за онзи, който ме замери с предмет от публиката. Не търся оправдания, защото няма такива, но при такива обстоятелства понякога разумът се губи и поемам вината си.

Знам отлично, че реакцията на провокациите няма извинение и че ние, играчите, трябва да бъдем над тези неща. И затова се извинявам на публиката в Модена и като цяло на волейболното движение. Пожелавам си, че от тук насетне ще се говори само за волейбол и че мач №4 ще бъде пример за коректност и спорт", коментира Матей пред клубния сайт на Трентино.