на живо

Медиите в Испания: Играхме наивно и сега ще трябва да преминем по най-трудния път

Поражението на "Ла Роха" от Хърватия сблъсква тима на Висенте дел Боске с Италия

Футболните фенове и медиите в Испания са сериозно притеснени от предстоящия осминафинал с Италия, след като тимът загуби с 1:2 от Хърватия в последния си мач от груповата фаза на Евро 2016.

Преди началото на снощния мач и предвид двете относително лесни победи над Чехия и Турция в предишните срещи, голяма част от испанците смятаха, че тимът е на път към безпрецедентна трета поредна европейска титла. Късният гол на Иван Перишич обаче дойде като студен душ за "Ла Фурия".

"В крайна сметка този гол може да промени хода на цялото първенство", коментира радио "Марка".

"Това ни поставя в много по-тежкия поток и моментално отне оптимизма ни. Сега трябва да победим Италия, а след това вероятно Германия и Франция, само за да достигнем до финала.
Ако бяха успели да задържат равенството, играчите на Висенте дел Боске щяха да срещнат някой трети отбор в осминафиналите, а на четвъртфинала щяха да се изправят срещу победителя от мача Швейцария - Полша.

Снимка: Getty Images

"Това бе много нещастна загуба, която може да има тежки последствия", написа спортният всекидневник "АС".

"Сега Испания ще трябва да премине по най-трудния път, срещайки всички най-силни отбори."

Според "АС" играчите са се представили "наивно" срещу Хърватия, а пропуските в атака са отворили огромни празни пространства в защита.

Радиостанциите Кадена Коуп и Кадена Сер пък попитаха защо играчите на Дел Боске не са играли по-прибрано в последните минути и просто не са задържали топката, когато и равенство им беше достатъчно, както и защо защитникът Серхио Рамос е застанал да изпълнява дузпата.

Радио "Марка" пък пренасочи гнева си към вратаря Давид де Хеа, който имаше няколко колебливи изяви под рамката на вратата.

"Ако Икер Касияс пазеше, ние нямаше да загубим тази среща", заяви радиото.
Касияс, който е титулярният капитан на Испания, бе първи избор на вратата от 2002 година до началото на това първенстово. Стражът на Порто изведе Испания до титлите от европейските първенства през 2008 и 2012 година, както и до световната титла през 2010 година, но изгледа и трите мача на Испания в групата от резервната скамейка.