на живо

Механикът на "Ферари" със счупен крак. Екипът плаща 50 хил. евро глоба

"Моята работа е да тръгна, когато се появи зелена светлина", обясни инцидента Кими Райконен

Reuters

Механикът на "Ферари", който пострада по време на Гран при на Бахрейн, е със счупен малък пищял на крака. Това заявиха от екипа, като пожелана на своя служител бързо възстановяване. Той вече е претърпял операция по спешност.

Механикът, който се казва Франческо Цигарини, получи нараняването по време на второто спиране в бокса на Кими Райконен. Пилотът мина през крака на служителя, който отговаряше за задна дясна гума. Това сложи край на състезанието за Райконен.

Ситуацията бе разгледана от комисарите на състезанието, които наложиха глоба от 50 хил. евро на "Ферари". Причината е "създаване на опасна ситуация, която води до контузии".

Това е втора глоба за екипа в Бахрен, след като по време на тренировките Райконен излезе на пистата с незатегнато колело. Тогава санкцията бе в размер на 5000 евро, тъй като от "Ферари" реагираха веднага.

Самият пилот също даде обяснение за случката и пожела бързо възстановяване на Франческо.

"Не знам какво стана, светна зеления светофар и тръгнах, това е моята работа. Надявам се да няма нищо сериозно с него", каза той след състезанието.

Иначе от "Ферари" имаха и повод за радост след Гранд при на Бахрейн, тъй като другият им пилот - Себастиан Фетел, стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка.