на живо

Мейуедър: Конър ме изненада. По-добър е, отколкото мислех

"Това е последният ми мач!", заяви победителят на ринга

Getty Images

Победителят в дългоочакваната "Битка на годината" - Флойд Мейуедър, заяви след 50-ия си мач и 50-ия си триумф, че противникът му ММА шампиона и дебютант на боксовия ринг Конър МакГрегър го е изненадал с издръжливостта си.

"МакГрегър е тежък противник. Тъй като феновете не бяха доволни от победата ми над Мани Пакяо, сега си мисля, че им дадохме това, което искаха да видят. Конър е много по-добър, отколкото си мислех, че ще бъде. Използваше различни ъгли, сменяше гарда, той е тежък съперник", похвали опонента си 40-годишният американец.

Срещата между двамата завърши с технически нокаут и победа за Мейуедър в 10-ия рунд. Американецът заяви, че именно такъв е бил планът му за мача - да измори съперника и да триумфира преди края.

"Планът ми беше точно такъв – да го оставя да опитва силните си удари в началото на мача и да изчакам момента си, когато вече съм го изморил достатъчно. Гарантирах на всички преди мача, че няма да гледат пълните 12 рунда. Боксът е страхотен спорт, ММА е страхотен спорт. Дами и господа, това беше последният ми мач!", увери Мейуедър.

За него това беше завръщане за кратко на ринга. Той сложи края на кариерата си през 2015 г., когато победи Мани Пакиао. 

За победата срещу МакГрегър се очаква американецът да стане по-богат с 350 млн. долара.