на живо

Мейуедър натупа МакГрегър на собствена територия (ГАЛЕРИЯ)

Съдията сложи край на мача в 10-ия рунд

Флойд Мейуедър победи с технически нокаут в 10-ия рунд дебютанта на боксовия ринг - ММА шампиона Конър МакГрегър в един от най-дългоочакваните мачове за годината. Пред 20 хиляди зрители в Лас Вегас, двамата бяха "черешката на тортата" на атрактивна гала вечер, а американецът се завърна по категоричен начин на ринга, след като доминираше през повечето време и постигна своя 50-а победа.

Срещата се игра по правилата на бокса и беше предвидена в 12 рунда. Мачът е завръщане на професионалният ринг за непобедения Мейуедър (вече 50 мача, 50 победи), който не се е боксирал от 2015 г., когато победи Мани Пакиао.

За ирландеца МакГрегър това беше първо предизвикателство на боксовия ринг. В ММА двубои шампионът има 21 победи в 24 мача.

Снимка: Getty Images

Срещата започна предпазливо за двамата, въпреки че МакГрегър беше по-агресивен в първия рунд и пръв нанесе силен удар на своя опонент. Във втория непобеденият боксьор върна жеста и двамата продължиха в равностойно темпо в следващите части.

40-годишният Мейуедър беше господар на ринга в петия рунд, когато успя да нанесе няколко добри удари с дясна ръка на лицето на противника си. Не липсваха и нечисти положения в срещата, най-вече от страна на ММА шампиона, който беше предупреден от съдията да не удря опонента си в тила.

Това не притесни американеца, който продължи със силните атаки. В 7-ия рунд МакГрегър започна агресивно и с добри атаки в тялото на противника. Меуедър обаче отвърна с два десни прави, което записа частта на неговата сметка.

Снимка: Getty Images

Следващите два рунда продължиха по познатия сценарий - ирландецът атакуваше в началото, а след това Мейуедър нанасяше точни и силни удари, които бързо разколебаваха противника му и той сваляше гарда. В началото на 9-ата част започна по-ясно да се вижда подутината на дясната скула на МакГрегър.

Снимка: Getty Images

В 10-ия рунд Мейуедър беше повече от категоричен, а на няколко пъти въжетата спасиха ирландеца от падане от ринга. По решение на рефера срещата бе спряна, а победата беше присъдена на 40-годишният американец с технически нокаут.

Снимка: Getty Images

Милиони по света гледаха двубоя, като прогнозираната печалба от него е в размер на от 600 млн. долара до 1 млрд. долара.

Мейудър разкри, че най-вероятно ще прибере колосалните 350 млн. долара от наградния фонд. Неговият противник пък ще трябва да се задоволи със "скромните" 100 млн. долара, което обаче е в пъти повече от хонорарите за ММА двубоите му.