на живо

Мениджърът на Джошуа: Кубрат загуби позицията си на претендент и много пари

"На тази възраст трябваше да тренира по-леко", размишлява Еди Хърн

Reuters

Мениджърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, заяви, че Кубрат Пулев вече не е задължителен претендент за световните титли по бокс в тежка категория. 

Както bTV първи съобщи българинът е с тежка контузия - разкъсан гръден мускул, която няма да му позволи да се боксира на 28 октомври в уелската столица Кардиф. Ясен е вече и новият съперник на британския шампион - камерунецът Карлос Такам.

"Пулев щеше да спечели много пари, а така загуби позицията си на задължителен претендент. Загуби шанса да спечели голяма сума. В следващият си мач ще вземе 7-8 пъти по-малко от това, което му беше отредено сега. Ако срещу него беше някой друг, сигурно щеше да излезе на ринга с контузия. Но не и срещу Антъни Джошуа", каза Хърн за сайта Boxingnews24.com.

"На тази възраст Пулев трябваше да тренира по-леко и да не участва в никакви спарниги преди мача", добави още той.

Пулев се бори за възможността да бъде първи претендент за титлата 3 години. Той загуби първия си шанс да стане световен шампион, след като беше победен от Владимир Кличко през ноември 2014 г.

"Такам чакаше в готовност за този мач. Пулев е сложен. Доста странен тип е. Смятам, че контузията му е лека, но не ѝ е обърнал внимание. Не мога да повярвам, че няма да вземе многото пари, а сега ще загуби и правото си на претендент", завърши Хърн.