на живо

Ивайло Гоцев: Джошуа прави грешка като пренебрегва Кобрата

Мениджърът на Пулев смята, че британецът избързва с плановете си за двубой срещу Тайсън Фюри

Getty Images

Мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев смята, че Антъни Джошуа прави грешка като избързва с плановете си за обединителен мач с Тайсън Фюри за всички пояси в тежка категория.

Според Гоцев, действията на британеца са белег за "незрялост".

"Ние сме се фокусирали единствено върху Антъни Джошуа. Можете да го наречете грешка или незрялост да пренебрегнете опонента си. От 30 години съм в спорта и съм видял много неща да се объркват, когато гледаш прекалено напред. В света има само една битка за нас - Антъни Джошуа срещу Пулев", заяви Гоцев в интервю за "Скай Спортс".

"Ей Джей е отличен боксьор, който удря много силно и е атлетичен, но също така има и слабости. Той не е завършен, а Пулев може да избегне неговите силни страни и да използва слабостите му. Джошуа ни показа във втория мач с Руис истинското си лице. Тогава той бягаше от един съперник, видимо прекалил с купоните. Но Кубрат е различен тип предизвикателство. Ей Джей трябва да направи доста промени спрямо предишния си мач, който бе срещу нисък и тежък съперник. В случая с Пулев той ще има от другата страна ръстов и здрав боксьор, чиято игра в краката е една от най-силните му страни", добави Гоцев.

Мачът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа трябва да се състои на 12 декември в лондонската зала "О2". Все още не е ясно дали британското правителство ще разреши присъствието на фенове по трибуните, а мениджърът на световния шампион - Еди Хърн, дори обяви, че е възможно срещата за титлите да се проведе в друга страна, която позволява зрителите на спортни събития.

Заради тежката криза с хиляди заразени с COVID-19 в Англия и в цяла Европа вече няколко пъти двубоят бе отложен. Първоначално той трябваше да се състои на 20 юни на стадиона на футболен клуб "Тотнъм" в Лондон. Срещата бе изместена за 25 юли, а след това и за неопределено време заради все още бушуващата зараза. В крайна сметка двете страни подписаха договор за мач на 12 декември.

Кубрат Пулев (29 мача, 28 победи, 14 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг), е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF) от 27 октомври 2018 г., когато победи в "Арена Армеец" братовчеда на Тайсън Фюри – Хюи Фюри.

Снимка: Getty Images

Пулев посяга за втори път към трона на Джошуа (24 мача, 23 победи, 21 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг). Контузия провали първата им битка за световната титла на 28 октомври 2017 г. в Кардиф. Тогава българинът се отказа от мача заради разкъсан гръден мускул, а на негово място на ринга се появи французинът Карлос Такам.