на живо

Мениджърът на Кобрата: Наредиха си всичко, но не могат да спрат Кубрат

"Подценят ли го - това ще бъде най-лошото им решение!", заяви Ивайло Гоцев пред BadLeftHook

Getty Images

Мениджърът на Кубрат Пулев - Ивайло Гоцев, даде интервю за сайта BadLeftHook преди мача на Кобрата с Антъни Джошуа за световната титла в тежката категория на бокса (12 декември), в което предупреди екипа на британеца, че не могат да си позволят подценяване на Кобрата. Агентът на българския боксьор изрази увереност, че Кубрат ще спечели най-важния мач от началото на своята кариера.

За трети път в рамките на шест години Кобрата ще има шанс да стане световен шампион. През 2014 г. той загуби от украинеца Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единственото му поражение в профибокса.

Сблъсък между по-големия от братя Пулеви и Антъни Джошуа трябваше да има и през октомври 2017 г., но тогава тежка контузия попречи на Кобрата да се качи на ринга срещу световния шампион.

Снимка: Getty Images

"Това беше една от онези години, в които сякаш бяхме като в друго измерение. Но знаете ли кой ще плати цената? Антъни Джошуа! Пристигаме за танц в неговата бална зала, наредиха си всичко както те искат. Но Кубрат Пулев идва и няма да могат да го спрат."

В последните месеци се говори повече за евентуален мегасблъсък между британските звезди Джошуа (23-1, 21 победи с нокаут) и Тайсън Фюри (30-1, 21 успеха с нокаут), отколкото за двубоя на световния шампион срещу Кобрата.

"Подценят ли Кубрат - това ще бъде най-лошото им решение. Да, той може и да е на 39 години, но е запазил отличната си форма. Продължавам да казвам на нашия екип, че не предстои боксов мач, а епична битка. Годината бе странна и луда, ще искаме да я забравим. Но шоуто ще завърши с голям удар!", коментира агентът на по-големия от братята Пулеви.

Снимка: Getty Images

"Дали имам предчувствие? Да, защото знам колко подготвен психически е Кубрат, освен това е по-издръжлив. Това ще бъде една битка на волята. Ей Джей се завръща у дома, но ние ще развалим празника му. Разбира се, че Кубрат е аутсайдер. Затова обаче хората си пускат бокс. Съперникът се е фокусирал върху мач срещу Фюри, но аз съм в играта от дълго време и знам, че ако планираш в прекалено дългосрочен план, нещата се объркват."

"Затова този спорт е страхотен - един удар заличава коефициентите. Вярвам, че съдбата на Кубрат е да води тази битка. Подготвя се за нея през целия си живот. Той го осъзнава, както и всички около него. Ние не мислим за обединяване на пояси, а само за Антъни Джошуа. Другият - Еди Хърн, е заложил цялата си империя в двубоя... Двама мъже ще се бият, съдиите ще са край ринга с химикал в ръка, но в крайна сметка ще има голяма изненада.", каза Гоцев.

Снимка: Getty Images