на живо

Мики Рурк може да се бие отново, този път за 1 милион

Евентуалният съперник на актьора е руски журналист

EPA

Холивудският актьор Мики Рурк прие предизвикателството на руския журналист Владимир Филичкин за боксов двубой. Кинозвездата обаче настоява за хонорар от 1 мил. долара, за да може двубоят да се състои наистина.

Пред няколко дни Владимир Филичкин, настоящ журналист и бивш съдебно медицински психиатър, сподели пред руска регионална телевизия, че е изпратил оферта към агента на Рурк и очаква отговор. Реакцията на нашия колега бе предизвикана, след като се появиха доста сигурни слухове, че последният съперник на актьора, Елиът Сеймур, е бездомник, приел да излезе на ринга единствено поради нуждата от пари.

62-годишният Рурк спечели срещата още във втория рунд, но съмненията във физическата готовност на неговия съперник предизвикаха вълна от критики, дори и от фенове на знаменития актьор.

Филичкин пък обеща, че ще свали 10 килограма, за да влезе в същата категория като на Рурк.

„Мики Рурк е сериозен съперник. Той е бил професионален боксьор", споделя Филичкин.

"Той се подготвя с едни от най добрите треньори в света. Ако този мач се състои, ще бъде най-голямата битка в живота ми.”, добави колегата.

Развитие по подготовката на евентуалния двубой между двамата ветерани се очаква в следващите дни. Мики Рурк се отказа от бокса преди 20 години, за да се отдаде на актьорската си кариера в Холивуд.