на живо

"Милан" и "Манчестър Юнайтед" сътвориха великолепно шоу с 26 дузпи (ВИДЕО)

Двата отбора с първи мач в ICC 2018

"Милан" и "Манчестър Юнайтед" зарадваха всички зрители с продукцията си в "International Champions Cup", завършвайки 1:1 в редовното време и 9:8 в полза на "червените дяволи". Англичаните вече имат две точки в актива си, а "росонерите" получават една.

Треньорът на "Милан" Дженаро Гатузо заложи на голяма част от титулярния си състав от миналия сезон, докато Жозе Моуриньо все още е лишен от футболистите, взели участие на световното първенство и заложи на по-неопитни играчи в средата на терена, където действаха Скот Мактоминей, Андреас Перейра, Андер Ерера и Аксел Туанзебе.

Снимка: Reuters

"Манчестър Юнайтед" поведе в резултата в 11-тата минута, когато Алексис Санчес беше изведен от Хуан Мата и преодоля Джанлуиджи Донарума. Отговорът на италианците не закъсня и в 15-тата минута Сусо се възползва от чудесен пас на Леонардо Бонучи, за да изравни. До края на първото полувреме Хакан Чалханоглу и Сусо се грижеха за това атаките на "Милан" да бъдат интересни, но Патрик Кутроне така и не стигна до чиста ситуация. Пред вратата на Донарума имаше напрегнати моменти, но не и достатъчно изстрели, които да затруднят стража.

През второто полувреме двата отбора намалиха темпото, а включилите се футболисти не повишиха качеството на мача. Едва в края Фабио Борини изправи хората на крака като удари греда от малък ъгъл. Стигна се до дузпи, които бяха най-голямото шоу в срещата.

Снимка: Reuters

Двата тима си изпълниха общо 26 дузпи, при които следваха поредици от пропуснати, а след това и от вкарани. Стигна се до там, че вратарите си изпълниха дузпи като този на "Юнайтед" Жоел Перейра пропусна, а Пепе Рейна вкара своята. В крайна сметка, Франк Кеси с ужасяваща паненка прехвърли вратата и даде победата на "Манчестър" с 9:8.

Снимка: Reuters

В следващия си мач "Милан" среща "Тотнъм", а "Манчестър Юнайтед" ще играе дербито на Англия срещу "Ливърпул" на американска земя. И двете срещи ще може да гледате в ефира на RING на 1 август.