на живо

"Милан" на Гатузо повтори антипостижение от 1984 г.

"Росонерите" не вкараха на "Фрозиноне"

Reuters

Кризата на италианския гранд "Милан", воден от Дженаро Гатузо, се задълбочава! След като не успяха да продължат в елиминационната фаза на Лига Европа, "росонерите" повториха свои антирекорд от 1984 г. в местното първенство.

В 18-ия кръг на Серия "А" "Милан" не успя да победи "Фрозиноне" и двата тима завършиха при резултат 0:0. Така възпитаниците на Гатузо нямат победа от 4 кръга насам. Нещо повече! Те не са успявали да вкарат гол от също толкова време.

За последно голмайстори за "Милан" бяха Патрик Кутроне и Франк Кесие. Те отбелязаха двете попадения за победата с 2:1 срещу "Парма" на 2 декември. От тогава "росонерите" направиха 3 нулеви равенства - с "Торино", "Болоня" и "Фрозиноне", и загубиха с 0:1 от "Фиорентина".

За последно подобно антипостижение "Милан" направи през сезон 1984/1985. Тогава "росонерите" завършиха на 5-о място в крайното класиране.

Гатузо е треньор на тима от Милано от ноември 2017 г. Договорът му е до 2021 г., но заради лошите резултати италианските медии не изключват ръководството скоро да го замени.