на живо

Министър Кралев за Гришо: Всеки спортист трябва да се гордее с държавата си (ВИДЕО)

"Нито един човек от новото ръководство на ЦСКА не ни е потърсил за съдействие", разкри министърът

bTV

След днешната пресконференция във връзка с провеждането на тазгодишния Маратон София на 4 октомври, министърът на младежта и спорта Красен Кралев говори за актуалните проблеми на българския спорт.

Във връзка със ситуацията в ЦСКА, Кралев бе категоричен: "Ние сме казали достатъчно ясно. Нека те да кажат какво искат. Премиерът им го каза, аз им го казвам. До момента нито един човек от новото ръководство не ни е потърсил за съдействие. Всичко, което искат, ще им бъде подсигурено"

Министърът разкри, че съществува проект за изграждането на чисто нов тенис център в София, съобразен с най-актуалните световни тенденции. Комплексът ще бъде построен на мястото на стадион „Юнак“. Той коментира и отказа на Григор Димитров да играе за българския отбор на турнира Купа "Дейвис":

"Всеки състезател има право да вземе решение. От там нататък разговорите са между обществеността, състезателите и мениджърите му. Аз не мога да коментирам решението на който и да е състезател. Това е личен избор, право на всеки. Някои го смятат за задължение, чувстват се длъжни да участват, някои го смятат за бреме. Не е лесно да носиш екипа на България, това мога да кажа. Трябва да е чест и достойнство за всеки един спортист, да се гордее с държавата си"

XXXII-рия Маратон на София е част от годишната програма на кампанията „София - Eвропейска столица на спорта 2018“. Откриването е на 04 октомври, от 9:30 ч., пред Национален стадион „Васил Левски”. В 9:45 ще бъден дадено началото на масовия старт, а в 10:00 ч. ще потеглят участниците в останалите дистанции, сред които и в класическата на 42.195 км. Наградният фонд тази година е 40 000 лв., от които 30 000 под формата на парични и 10 000 на предметни награди.