на живо

Мишел Платини след 15 часа разпити: Невинен съм! Боли ме!

Бившият президент на УЕФА беше освободен от полицията в Париж

Reuters

Невинен и наранен - така Мишел Платини напусна сградата на Службата за борба с корупцията, която се намира в парижкото предградие Нантер. Той беше разпитван 15 часа за евентуалното си участие в нерегламентирано лобиране в полза на Катар да получи домакинството на световното първенство през 2022 г.

Трикратният носител на "Златната топка" беше задържан вчера (18 юни), за да отговори на въпроси на властите. След няколко часа, той излезе в компанията на адвоката си.

"Боли ме! Боли ме заради всичко, което съм направил! Боли ме, боли ме! И все пак те си вършеха работата и се постарах да отговоря на въпросите им. Отне много време, но те имаха доста питания и нямаше как да е по друг начин. Тези неща са ми тотално непознати. Минали неща са, обясних им. Винаги съм бил открит и пред медиите. Това е. Сега ще продължат с разследването", заяви Платини.

63-годишният бивш президент на УЕФА е бил разпитван се само за Мондиала в Катар. Той е отговарял на въпроси за европейското първенство през 2016 и световното първенство през 2018 г.

Снимка: Reuters

Адвокатът на Платини заяви, че Платини е бил разпитван за технически подробности и не е заподозрян по тези обвинения.

Платини беше президент на УЕФА от 2007 до 2015 г. Той имаше желание да се кандидатира и за шеф на ФИФА и да наследи Сеп Блатер. През 2015 г. обаче двамата бяха изхвърлени от футбола заради подозрения в корупция за 8 години. Наказанието на Платини беше намалено наполовина впоследствие.