на живо

Младежи атакуват титлите на рали в Европа (ВИДЕО)

Григоров и Попов с тежка програма през 2017 г.

Младежи атакуват титлите на рали в Европа (ВИДЕО)

Дни преди Коледа бе представен младежкият национален отбор, който ще стартира догодина в Европейския рали шампионат с много високи цели – евротитли сред младежите до 27 години индивидуално и отборно. Екипажите са в състав Григор Григоров – Даниел Миленков и Даниел Попов – Дилян Попов.

24-годишният Даниел Попов и 22-годишният Григор Григоров са от известни автомобилни фамилии с традиции и със сериозен бекграунд в автоспорта, с победи и шампионски титли. Председателят на БФАС Владимир Илиев им гласува голямо доверие, но и поставя високи цели.

Победата в индивидуалното и отборното класиране на ЕШ за младежи ще се реши в 6 старта, които започват през май. Дотогава колите и екипажите трябва да са подготвени максимално добре, двамата младежи вече имат огромни амбиции и са наясно какво ги очаква.

Преди това обаче те трябва да си осигурят бюджета за участие, което май е по-голямо предизвикателство от това на скоростните отсечки по ралитата на Канарските острови, Акрополис, Бжежов, Барум Злин, рали ди Рома и Лиепая.

Дали фамилното име пречи или помага в случая – ще разберем след около половин година, а двата екипажа ще участват освен в 6-те европейски състезания и в четирите за балканския трофей и евентуално в някои от петте български старта.