на живо

Младежите ще си отмъщават на Латвия за загубата от Сърбия (ВИДЕО)

Тимът ни замина за Рига в търсене на втора победа в европейските квалификации

Младежите ще си отмъщават на Латвия за загубата от Сърбия (ВИДЕО)

Младежкият национален отбор на България е пред поредното си предизвикателство по пътя към европейското първенство. Днес тимът ни замина за Рига, където във вторник ще се изправи срещу Латвия.

Снимка: Lap.bg

Преди два дни талантите на страната ни загубиха по неприятен начин мача си със Сърбия – с допуснат гол в последните минути на срещата. Момчетата на Александър Димитров приеха поражението тежко.

"Никой нищо не говореше в съблекалнята, гледахме се само и знаехме, че сме изпуснали трите точки от Сърбия и първото място.", признава капитанът на отбора Петко Христов.

Днес обаче разочарованието е преминало в спортна злоба и желание тимът да покаже на какво е способен.

Снимка: Lap.bg

"Яд ни е и се надявам този яд, тази ярост да я прехвърлим и да си го изкараме на Латвия. Искам още малко да повишат игровото си самочувствие, за да можем да побеждаваме", каза селекционерът на тима Александър Димитров.

Успехът над Латвия е задължителен, ако България иска да запази реални шансове за класиране, но задачата няма да е лека. Въпреки това треньорът на тима ни Александър Димитров смята, че българският отбор е по-класният.

"Младежкият национален отбор на Латвия е много силен. Залага се на него много повече, отколкото на мъжкия. Направиха нелоши резултати дотук. Това се вижда и в последния мач, в който загубиха от Естония, че групата ни е изключително равностойна и много трудна. Очаквам те да излязат с една единствена идея – да ни победят. Аз мисля, че нашите 4 отбора – ние, Полша, Сърбия и Русия сме малко над Естония и Латвия и който изгуби точки от тези отбори – ще страда."

Снимка: Lap.bg

А за да не страдаме, освен от самочувствие тимът ни се нуждае и от силни характери. Един от тях е доказалият се като изявен лидер в отбора - Петко Христов. Защитникът ни се отличи с ключови намеси в мача със сърбите и неслучайно отново носеше капитанската лента.

"Капитанската лента ми помага. По-концентриран съм, повече отговорност, това е нещо нормално. Всички са лидери в отбора и това е предимството на нашия отбор", категоричен е Христов.

Мачът с Латвия е на 15 октомври oт 18:00 ч. в Рига.