на живо

Младият Карагър среща "Крал Кени" в трофейната зала на Ливърпул (СНИМКА)

Бившият играч на Ливърпул Джейми Карагър си припомни миналото, като качи интересна снимка в социалните мрежи. На нея младият Джейми позира заедно със своя идол и герой на трибуна „Коп” Кени Далглиш в трофейната зала на "мърсисайдци".

Джейми Карагър прекарва цялата си футболна кариера като играч на Ливърпул. Защитникът има повече от 700 мача с "червената" фланелка.

За привържениците на "мърсисайдци" той завинаги ще остане еталон за преданост и себераздаване. От престоя си на „Анфилд”, централният защитник може да се похвали с трофея на Шампионска лига в епичния финал срещу Милан в Истанбул през 2005-а година. Също така бившият английски национал печели на два пъти Суперкупата на Европа- през 2001 и 2005, както и Купата на УЕФА през 2001-а.

Джейми Карагър и Кени Далглиш се срещат за кратко в любимия Ливърпул - когато сърцатият защитник е към края на футболната си кариера- между 2011 и 2012г.

Кариера на Кени Далглиш е повече от впечатляваща. За 20 години като футболист той защитава цветовете само на два отбора- Селтик и Ливърпул.

Като играч на Ливърпул, Далглиш печели Европейската купа на три пъти- през 1978, 1981 и 1984. Той покорява седем английски титли и пет купи на страната. Именно с тези си постижения той печели прозвището „Крал Кени”.

Мениджърската му кариера започва през 1985-а като играещ треньор на тима от „Анфийлд”, чиито отбор води в продължение на шест години.

Под неговото ръководство „червените”  неотлъчно заемат едно от първите две места във Висшата лига, печелят три пъти титлата и два пъти ФА къп.