на живо

Много цветя и торта за сребърната Мирела Демирева (ГАЛЕРИЯ)

Медалистката от олимпийските игри в Рио се завърна в България за първи път след грандиозния си успех

Сребърната медалистка в скока на височина от олимпийските игри в Рио - Мирела Демирева, бе посрещната с торта и много цветя при завръщането си в България.

Специално от Стара Загора бяха пристигнаха деца от лекоатлетическия клуб "Берое", които нямаха търпение да поздравят своята любимка.

Снимка: Lap.bg

"За първи път изпитвам емоцията от медала, но вече мисля за следващия сезон и следващия олимпийски цикъл. Чувствам се спокойна. Това, което постигнах, е нещо голямо и неописуемо", каза европейската вицешампионка от Амстердам 2016.

"Целта ми беше да участвам на финал, без значение от опитите. Знаех, че ще гоня медал и знаех, че ще го взема. Преди първия опит бях уплашена. Ако не беше първият фаул, може би нямаше да взема медал. Цената на медала не е висока, защото обичам това, което правя".

"Мястото ми е в световния елит. Надявам се да покажа точно това. Бях готова и за два метра, може би ми трябваха повече опити. На финал на олимпиада се гони медал, а не височина".

26-годишната българка ще прекара следващите няколко седмици в България, преди да започне подготовка за следващите състезания: "Един месец ще си почивам. Смятам да участвам на европейското първенство в зала. Щастлива съм, че съм на пистата и съм здрава. Това е началото".

Тя коментира и ситуацията около Силвия Дънекова, която в Рио бе уличена в употребата на допинг: "Със Силвия сме приятелки, всички изживяхме случилото се с нея. Вярвам, че тя има олимпийски дух, пожелавам й късмет в нейната борба", каза Демирева.

Българската скачачка вече е преминава задължителните допинг проверки и по думите й "всичко е наред".