на живо

Вдъхновен "Модена" разби бледия шампион "Перуджа", ще има пети мач

Решителната среща е в неделя

legavolley.it

"Модена" записа ценен успех в полуфиналния плейоф на италианското волейболно първенство, побеждавайки шампиона "Перуджа" безапелационно с 3:0 гейма (25:19, 25:23, 25:17) и изпрати срещата в решителен пети сблъсък, който ще се играе в неделя и ще бъде излъчен в каналите на bTV Media Group.

Най-резултатен в мача беше Вилфредо Леон, който завърши с 13 точки, а за победителите с най-много точки се отчетоха Иван Зайцев и Бартош Беднорц, съответно с 12 и 11.

Снимка: legavolley.it

"Модена" доминираше през целия мач. В началото на срещата и двата тима направиха твърде много грешки от начален удар. Първата разлика между двата отбора дойде при 12-а точка, когато асовете на Кристенсон и Иван Зайцев дадоха предимство на домакините за 18:15. Атака в аут на Атанасиевич и добрите изяви на Кевин Тили сложиха край на първия гейм в полза на "Модена" при 25:19.

Във втория гейм играчите на Хулио Веласко бързо поведоха, но блокадата на Марко Подрашчанин срещу Зайцев изравни резултата за 7:7. Тогава дойде моментът на Вилфредо Леон, който записа три последователни директни точки от сервис, с което "Перуджа" дръпна с 13:10. Това предимство бързо се стопи и след грешка именно на кубинеца "Модена" поведе с 19:18.

Александър Атанасиевич бе спрян от Максуел Холт, с което домакините сложиха точка на спора в гейма след 25:23 и поведоха с 2:0.

Снимка: legavolley.it

В третата част още от самото начало "Модена" диктуваше събитията в "Пала Панини", осигурявайки си бързо предимство от 7 точки за 14:7. Гостите опитаха да се противопоставят, но така и не съумяха, и след 25:17 домакините изравниха серията на 2:2 победи.

В неделя е решаващият сблъсък, който ще определи финалиста в италианското волейболно първенство.