на живо

Момчил Караилиев: Мавродиева има шанс за медал (ВИДЕО)

Караилиев и Мавродиева заминаха за световното първенство по лека атлетика в зала

Момчил Караилиев: Мавродиева има шанс за медал (ВИДЕО)

Петима българи ще участват на започващото в петък световното първенство по лека атлетика в зала в Бирмингам. Страната ни ще бъде представена от Тихомир Иванов и Мирела Демирева в скока на височина, Радослава Мавродиева в тласкането на гюле и Габриела Петрова и Момчил Караилиев в дисциплината троен скок. 

"Всички отиваме за медали, а какво ще се случи е Божа работа", каза опитният Караилиев при заминаването си за Великобритания.

"Тренировките нямат нищо общо със състезателната обстановка. Нещата там са коренно различни, има адреналин, има емоции, има публика. Така че нямам реална представа колко бих скочил. Не мога да кажа на какви резултати съм готов", добави лекоатлетът.

Според Караилиев най-сериозни шансове за медал от българите има гюлетласкачката Радослава Мавродиева:

"Според мен с най-реални шансове за медал от нашата група е Радослава (б.ред. - Мавродиева). Тя е в доста добра форма. Мисля, че ако направи едно добро тласкане около 18 метра, е възможно и да се намърда в медалите. Това не е гаранция, но поне със сигурност ще я придвижи към шестицата, което е много много добро класиране.