на живо

"Монако" превзе Ривиерата за първи успех, Головин герой (ВИДЕО)

Тимът на Леонардо Жардим победи "Ница" с 3:1 в дербито

Getty Images

"Монако" записа първа победа от началото на сезона в Лига 1. Тимът на Леонардо Жардим спечели с 3:1 като домакин на "Ница" в дербито на Ривиерата - мач от междинния седми кръг на френския шампионат. За "Монако" това е първи успех в последните пет двубоя с "орлите" от Лазурния бряг.

На "Стад Луи II" в герой за "монегаските" се превърна руският национал Александър Головин, който блесна с два гола и асистенция. Халфът откри резултата в 29', но Патрик Бюрне възстанови равенството в 54'. Близо четвърт час преди края Головин отбеляза второто си попадение в мача, а в 80' подаде на Висам Бен Йедер за крайното 3:1.

Головин се превръща в ключова фигура за "Монако" повече от година след като звездата му изгря на световното първенство в Русия и той смени ЦСКА Москва с тима от Княжеството с трансфер на стойност 30 млн. евро. Оттогава полузащитникът имаше проблеми с контузии, както и с адаптацията към френския футбол.

Интересното е, че последният му гол с екипа на "Монако" дойде при успеха с 2:0 срещу "Амиен" през май, което бе и последната победа на тима до тази вечер.

Снимка: Getty Images

С трите точки "Монако" се измъкна от зоната на изпадащите поне временно и вече е 17-и с актив от 6. "Ница" заема четвъртата позиция с 12 точки.

Шоуто с марка "Лига 1" продължава и утре, като от 20:00 ч. пряко по RING можете да гледате "Брест" - "Олимпик" Лион. По същото време на онлайн платформата VOYO.BG ще бъде излъчена срещата "Лил" - "Страсбург". Кръга затваря шампионът ПСЖ, който приема "Реймс" утре от 22:00 ч. по RING.

Тагове:

лига 1