на живо

"Монако" вярва в чудото в Торино (ВИДЕО)

"Ювентус" гледа към девети финал в Шампионската лига

Getty Images

Големият ден за феновете на футбола по цял свят предстои скоро. На 3 юни в Кардиф ще бъде изигран финалът на Шампионската лига. Местата по трибуните са разпродадени отдавна, ясно е, че по традиция bTV Action ще предава зрелището, остава само едно нещо - да се определят отборите, които ще излязат на терена. Това ще стане още тази седмица.

В "Ювентус" вече са в стартова позиция да поръчат самолетни билети за Уелс. За целта обаче те трябва да се справят със съпротивата на младия и амбициозен състав на "Монако" и в реванша.

Масимилиано Алегри определено диша по-спокойно от своя колега Леонардо Жардим след като неговия тим постигна победа с 2:0 в първия мач като гост. Тогава Гонсало Игуаин беше точен, за да даде леко предимство на италианския гранд, който се е устремил към девети финал в турнира.

Снимка: Getty Images

"Юве" спечели за последно Купата с големите уши през 1996 г., когато победи "Аякс". Вкусът от изгубения финал през 2015 г. обаче още горчи в устите на феновете на "Старата госпожа". Тогава "бианконерите" загубиха с 1:3 от "Барселона".

Феновете на "Ювентус" са доказали, че са взискателни към своя тим, който ги "разглези" с 5 поредни триумфа в италианското първенство. Играчите на Алегри имат и за какво да се реваншират. В последния си мач от Серия "А" те завършиха 1:1 с "Торино" и не успяха да се поздравят с предварителна победа в първенството.

"Играчите ми са наясно, че трябва да изиграят добър мач срещу един труден съперник. 90 минути ни делят от финала в Кардиф. Предимството на "Монако" е, че няма какво да губи. Французите могат да ни създадат доста проблеми, защото са млади и талантливи", наясно е Алегри.

Статистиката също му дава поводи за спокойствие. "Юве" не е отпадал от френски тим, както и след победа като гост.

"Монако" обаче пристигат в Торино с ясната задача да развалят традицията. Отборът от княжеството продължава да се бори за титлата във Франция, която с всеки изминал кръг изглежда все по-близо. 

Снимка: Getty Images

Футболистите на Жардим са крайно мотивирани да постигнат чудото и да класират тима на втори финал в Шампионската лига. През 2004 г. "монегаските" загубиха титлата след 0:3 срещу "Порто".

"Ще атакуваме с освободени глави. Няма какво да губим. В първия мач имахме почти същия брой възможности да отбележим гол, колкото "Юве", просто не успяхме. Трябва обаче да поддържаме мечтата жива. Искаме да играем на финал и ще направим всичко възможно да го осъществим", каза Жардим.

Кой от двамата треньори ще бъде по-доволен след края на срещата на стадиона в Торино? Гледайте днес (9 май) от 21:00 ч. пряко по bTV Action.