на живо

На "Етихад" е по-приятно за фенове, отколкото на "Камп Ноу"

Стадионът на "Манчестър Сити" на първо място по няколко критерия

Getty Images

Преживяването на феновете на стадиона на "Манчестър Сити" - "Етихад", е по-добро, отколкото на "Камп Ноу" в Барселона и "Алианц Арена" в Мюнхен. Това определиха в сайта Footy.com.

От там се заеха да класират 16 стадиона на първенците във футболните първенства на Англия, Испания, Франция, Германия, Италия, Португалия, Русия, Турция, Белгия, Украйна, Австрия, САЩ, както и залите на шампиона на НБА "Торонто Раптърс", първенецъ в хокейната лига "Сейнт Луис", бейзболния шампион на САЩ и Канада "Бостън Ред Сокс" и на лигата по американски футбол - "Ню Ингланд Пейтриътс".

Критериите, по които спортните арени са оценявани са цената на билетите, както и на напитките и храните, достъпност, отдалеченост от транспорт, природосъобразност, развитие на технологиите.

Така "Етихад" печели 70 точки от възможни 90. "Камп Ноу" - домът на "Барселона" е с 63, а "Алианц Арена" - стадионът на "Байерн" Мюнхен е с 54. Толкова има и съоръжението на първенеца в Мейджър Сокър Лийг - "Атланта Юнайтед". Петицата допълва още "Газпром Арена" - стадионът на "Зенит" Санкт Петербург.

Снимка: Getty Images

Иначе като цялостно фен-изживяване, което включва прекарването на цял ден на стадиона, на първо място е съоръжението на "Ню Ингланд Пейтриътс", което води убедително пред стадиона на "Галатасарай" в Истанбул и "Алианц Арена".

Снимка: Getty Images

Като достъпност до технологии - бърз мобилен интернет, достъп до приложение, което съобщава останалите места на паркинга, "умни" седалки, поръчване на храна и доставката ѝ до определено място на трибуните, места за зареждане на телефон, съоръженията на "Манчестър Сити", ПСЖ, "Барселона", "Галатасарай", "Атланта" и баскетболния "Торонто Раптърс" да най-добри.

Снимка: Getty Images