на живо

На ръба на смъртоносна скала в името на любимия отбор

Немски фотограф засвидетелства любовта си към Бундестима, жонглирайки с топка на 700 метра височина

Немският фотограф Йоханес Хон е решил да засвидетелства любовта си към Бундестима, жонглирайки с топка на ръба на висока и доста смъртоносна скала в Норвегия.

Хон и трима негови приятели, също фотографи, са пренесли прословутата топка, заедно с  20 килограма багаж на известната, като „Езикът на трола”, туристическа атракция в долината Скегедал в близост до град Ода. Представлява хоризонтален скален блок, издаден на 700 метра над езерото Рингедалсватнет, който по форма наподобява език, откъдето идва наименованието му.

След петчасовия преход групата е разположила камери на различни места и Йоханес Хон е направил своята демонстрация в подкрепа на националния отбор на Германия, използвайки крака, рамене и глава, за да не остави топката да падне в езерото. Германецът не крие, че приживяването е било изнервящо и изпълнено с адреналин.

„Не успях да изпълня много трикове с топката, тъй като беше доста страшно. Обичайната поза на жонгльор беше онова, което исках да заснема. На няколко пъти щях да изпусна топката в езерото и като погледна снимките все още ми се подкосяват краката. По време на жонглирането, усещах адреналина, а след това се чувствах малко замаян,” каза Хон в интервю за вестник „Дейли експрес”.

Страхът обаче е отстъпил място на смеха, когато четиримата мъже са осъзнали, че разполагат с удивителни кадри, както и какво изумление са предизвикали сред останалите туристи. 

„Цялата атмосфера беше достатъчно забавна и необикновена, за да направи тази фотосесия забележителна. Ние просто не можехме да спрем да се смеем, защото си представяхме как изглеждаме в очите на останалите туристи. Футболната фотосесия изглежда невероятно и идеята за цялостната ми концепция успя да оживее”, добави 30-годишният германец.

Германия си осигури първото място в трета група и на 26 юни ще излезе срещу Словакия в мач от осминафиналите в Лил, Франция.