на живо

На Тончи Кукоч не му пукало за национализма

Ще става съотборник на Божинов и Бандаловски

Бившият играч на ЦСКА Тончи Кукоч отново напомни за себе си. След като се хвалеше, че интерес към него проявяват Щутгард, Емполи и Криля Советов, днес хърватинът заяви, че ще преговаря с Партизан.

"Обади ми се агент от Сърбия и ми кажа, че от Партизан питат за мен. Не искам да ходя в Макаби (Тел Авив), трябва ми клуб, в който да усещам по-голяма конкуренция и то на високо ниво. Само така мога да играя футбол", заяви халфът пред сръбски медии и уточни, че преговорите стартират в петък.

Попитан дали неразбирателствата между сърби и хървати ще попречат на евентуален бъдещ контракт, Кукоч отговори в типичния си стил.

"Националността не ме интересува. Тези приказки за шовинизъм, за национализъм... те са за слабите. Да ви кажа честно, е**л съм го! Всички ние ядем един и същи хляб и дишаме един и същи въздух. Играл съм с много сръбски футболисти и никога не съм имал проблеми с тях. Казват, че ще имам проблем с "гробарите", а аз им отговарям - няма да имам! "Гробарите" ще ме обичат като техен син!", бе категоричен хърватинът.

Кукоч е бивш футболист на Хайдук (Сплит), Бреша и ЦСКА, но след раздялата с "червените" е свободен агент.