на живо

ЦСКА започва подготовка с девет нови играчи (ВИДЕО)

"Червените" се разделят с шестима футболисти

cska.bg

ЦСКА започва лятната си подготовка с девет нови попълнения, стана ясно от официалната пресконференция на тима. 

"Добри Митов ще е старши треньор на тима, Кирил Динчев ще е треньор по физическата подготовка. Люпко Петрович и Димитър Пенев ще са консултанти на Митов. Отборът ще премине медицинските прегледи, до 18 юни ще е на лагер в Тетевен. След това отборът заминава за Австрия. Ще бъдат проведени и няколко контролни срещи. На 6 юли ще бъде представен тима в проверка на стадион на "Българска армия", коментира изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков.

"Четири са новите играчи, идващи от чужбина - Петър Занев, Диего Фабрини, Денис Давидов и Тони Уот. Пламен Гълъбов се завръща от наем в "Етър", а след преотстъпване в "Литекс" към тима се присъединяват Петър Петров, Митко Митков и Иван Митрев. Младият вратар от школата на "червените" Илия Шаламанов също започва подготовка с първия отбор", обяви още Марков.

По отношение на напускащите, стана ясно, че Данте Стипица, Стивън Перейра, Георги Китанов, Никола Колев, Александър Георгиев и Слави Петров няма да са част от ЦСКА през новия сезон. Ангел Лясков пък ще бъде преотстъпен.

"Водим преговори с Нуно Томаш, до няколко дни ще имаме развитие по казуса дали ще подпише с нас или ще си остане в Португалия. Искаме да направим боеспособен отбор. Започваме подготовка за Лига Европа, ще чакаме жребия.", започна треньорът Митов.

"Целите пред ЦСКА винаги са титлата и купата. Дано да успеем да зарадваме нашите фенове. За отбор като ЦСКА е важно да вземе трофей, всичко останало се смята за провал."

"В ЦСКА винаги се работи под напрежение, но аз съм готов", добави Митов.