на живо

Сираков успокои феновете: При "Левски" няма да има тирета, запетайки и точки

С емоционален клип "сините" дадоха старт на нова дарителска кампания

Искам да уверя нашите фенове, че при "Левски" няма да има тирета, запетайки и точки. Така мажоритарният собственик на "сините" Наско Сираков отговори на спекулациите, че клубът може да опре до лиценза на "Септември" София. 

Той уточни, че отборът е изряден за участието си в Първа лига. 

"Левски" няма проблем с лиценза за българското първенство. Намирам го за целенасочено да се пуска такава невярна информация. С Румен Чандъров (б. ред. - собственик на "Септември") сме приятели, не съм го виждал от месец, но и не искам особено да го виждам, защото му дължим пари за Здравко Димитров", добави легендарният нападател на "сините".

Утре ще се проведе Общо събрание на клуба, на което Наско Сираков ще бъде вписан официално в книгата на акционерите. Той вече спомена, че 35% от ценните книжа ще бъдат връчени на баскетболния треньор Константин Папазов.

"Акциите още са в мен, тъй като заболяването на Тити (б. ред. - заразен с COVID-19) ми попречи да му ги прехвърля. Неведнъж съм го казвал, че при сериозен интерес тези акции са предвидени за продажба.", добави Сираков.

Самият Папазов разкри в интервю за bTV, че е готов да продаде част от акциите на феновете.

С апел към българите, живеещи в чужбина, мажоритарният собственик Наско Сираков призова феновете да продължат да правят дарения в името на оцеляването на клуба.

Снимка: bTV


"Всички са наясно, че ножът е опрял до кокала. Не спираме да работим по различни идеи и неща. Странното е, че спонсори, които сами ни търсеха, в последно време се оказват със сериозни проблеми в бюджета за реклама и се отдръпват. Сигурен съм, че с този клип ще дадем началото на един сериозен оздравителен процес", коментира Сираков при преставянето на промоционален видеоклип за нова дарителска кампания.

"Призовавам нашите фенове да положат сериозни усилия в закупуването на абонаментни карти. Това е перо, на което разчитаме, за да стъпим на стабилна основа."

"Първоначалната идея беше да се обърнем към всички българи, които са напуснали България, също да помогнат с дарения, въпреки че и до този момент се включваха много активно."

Относно забавянето на заплатите и възможността за разтрогване на договорите, Сираков отговори така: "Забележки към нашите футболисти и персонала нямаме никакви. Всички проявяват абсолютно разбиране до момента. Футболистите, които ще искаме и ще можем да си позволим да оставим в клуба... няма да имаме проблеми с тях."

"Има футболисти, които могат да разтрогнат, но тези, към които има интерес за изходящ трансфер, правим всички възможно, за да ограничим щетите", добави собственикът.

"Изготвени са всички документи, направена е оценка на акционерното дружество. Имам 3 седмици, в които трябва да платя този данък, който толкова ви вълнува. Искам да ви уверя, че той е изключително малък и в понеделник или вторник ще бъде извършено плащането."

От клуба очакват проблеми, свързани с прекратен договор с компанията за спортна екипировка "Макрон". "Това е мое решение, ще работим с компанията Joma. От "Макрон" са в правото си да заведат дело и да си търсят правата по съдебен път, но ние не се притесняваме от това", добави Сираков.

"Никога не съм казвал, че само извънредното положение спира подаването за молба за несъстоятелност. Благодарение на дарителската кампания и приходите от фен магазина, ние сме изключително коректен платец към всички наши партньори. За съжаление, не можем да съберем достатъчно средства, за да сме коректни към служителите и играчите. Няма конкретна дата за подаване на молба за несъстоятелност.", коментира изпълнителният директор Павел Колев относно финансовата нестабилност на "Левски" и вероятността от банкрут.