на живо

НА ЖИВО: Тайсън Фюри - Дионтей Уайлдър

Гледайте мача за световната титла по бокс и по RING

Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър се изправят един срещу друг за трети път през последните три години. Първата им битка на 1 декември 2018 г. завърши с безпрецедентно равенство, а победител с нокаут във втория сблъсък на 22 февруари 2020 г. стана Фюри. Тогава британецът отне и титлата световен шампион, версия WBC, на своя съперник.

Мачът в Лас Вегас е своеобразен реванш, който Фюри беше задължен да даде на американеца.

Боксовата гала започва в 4 ч. сутринта и ще бъде излъчена на живо по RING, Voyo.bg, както и на btvnovinite.bg. Мегасблъсъкът в тежка категория се очаква да бъде около 6 ч. 

Дионтей Уайлдър има само една-единствена загуба в цялата си професионална кариера от 44 мача. Тя му бе нанесена именно от Тайсън Фюри. Американецът има 41 победи с нокаут в тези 44 двубоя на професионалния ринг и е считан за човека с най-тежкия удар в тежка категория на новото хилядолетие.

Тайсън Фюри е непобеден досега в цялата си кариера. От 31 битки, има 30 победи и едно равенство – това срещу Дионтей Уайлдър, но досега никога не е губил среща. В кариерата си британецът има и 21 нокаута.

Битката между Фюри и Уайлдър може да бъде окачествена и като битка на великаните в тежка категория, защото и двамата са с ръст от над два метра. Тайсън е висок 206 см, Дионтей е с ръст от 201 см.