на живо

Националите излизат срещу Беларус с мисъл за три точки (ВИДЕО)

Голямата въпросителна е кой ще застане на вратата на "лъвовете"

Lap.bg

Националният отбор по футбол излиза в четвъртия си мач от груповата фаза на квалификациите за световното първенство в Русия през 2018 г днес (13 ноември) от 19:00 ч. на стадион "Васил Левски" в столицата. Съперник на "лъвовете" ще бъде тимът на Беларус.

Само точка дели двата тима във временното класиране в групата. Родните футболисти са на четвърто място с победа срещу Люксембург и загуби от Франция и Швеция. Беларус пък няма успех, но записа равенство срещу "петлите" и Люксембург и загуба от Холандия.

Днешният двубой е изключително важен за нашия тим, който при победа ще се върне в битката за второто място в групата, осигуряващо възможност за участие на бараж. В момента втората позиция се заема от отбора на Швеция със 7 точки. Ако победи Беларус, България ще събере с една по-малко - 6.

Снимка: Lap.bg

"Швеция са със 7 точки. Ние трябва да направим всичко възможно, за да станем с 6. Започваме да се замисляме и за тези работи, но сега сме концентрирани само върху това да вземем тези точки", категоричен е националния селекционер Петър Хубчев.

Голямата въпросителна около титулярния състав е свързана с вратарския пост, за който Хубчев ще избира между Владислав Стоянов и Николай Михайлов. Полеви играчи най-вероятно ще бъдат Страхил Попов, Александър Александров, Божиков, Занев, Чочев, Дяков, Тонев, Миланов и Ивелин Попов.

Снимка: Lap.bg

За последно България и Беларус се срещнаха през 2014 година, когато в контрола "лъвовете" спечелиха с 2:1. През 2007 България постигна успех със същия резултат и в последния официален двубой между двата тима.