на живо

Националите проверяват футболни умения срещу Саудитска Арабия в Португалия

Момчетата на Петър Хубчев ще мерят сили в контрола срещу участник на световното първенство в Русия

Lap.bg

Националният отбор по футбол ще мери сили срещу тим, който вече събира багажа си за световното първенство в Русия в последния си мач за годината. Днес избраниците на Петър Хубчев ще излязат срещу Саудитска Арабия, а арена на сблъсъка е стадион "Рестело" в Португалия. 

За разлика от съперника ни днес, "лъвовете" не успяха да подпечатат визи за Мондиала през 2018 г., след като останаха на четвърто място в квалификационната си група след тимовете на Франция, Швеция и Холандия. Позитивната линия на развитие, откакто Петър Хубчев пое тима, е видима. Националите победиха Беларус, Холандия и Швеция. Това подсигури и нов договор на селекционера, който преди дни заяви, че е настоял пред Българския футболен съюз да се играят контроли при всяка удобна възможност.

Мачът със Саудитска Арабия в Португалия ще бъде трети сблъсък между двата тима. Двата отбора са записали по една победа - съперниците ни през 1996 г., а "лъвовете" през 2010 г. В мача днес ще бъдат разрешени по 6 смени. 

Това предоставя възможност на Хубчев да използва почти всички футболисти, които са в Португалия. Групата на отбора е от 19 играчи. Всички са в добро здравословно състояние. 

Снимка: Lap.bg

"Противникът е доста силен, особено в офанзивната част на играта. Правят различни неща във всеки мач, изпробват различни схеми, мога да кажа, че са представител на този стил, който се практикува в момента т.нар. тики-така", каза Хубчев преди срещата.

Очаква се първият съдийски сигнал да бъде даден в 19:00 ч. българско време.