на живо

Над 600 000 абонати гледали мача между Пулев и Джошуа

Бройката на абонаментите може да достигне 700 000

Lap.bg

10 дни след боксовия мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, организаторите отчетоха, че над 600 000 абонати са заплатили, за да могат да гледат срещата в Лондон онлайн или по телевизията "Скай Спортс" (pay-per-view).

Очаква се тази бройка да се покачи на 700 000 при крайното преброяване. 

Всички те са заплатили по 24,95 паунда (около 53,54 лв.), за да могат да проследят мача в зала "Уембли", в който Пулев загуби и не успя да спечели титлите в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF)и Международната боксова организация (IBO). 

Този интерес ще генерира между 15 и 17 млн. паунда, които ще отидат за организаторите на срещата - Джошуа и неговия екип.

Снимка: Lap.bg

Срещата се осъществи в период на разхлабване на мерките за коронавирус във Великобритания и в залата беше разрешено присъствие на до 1000 зрители. 

Останалите желаещи да гледат гала вечерта, трябваше да се настанят удобно вкъщи и да отделят съответната сума.

Снимка: Lap.bg

Медиите на Острова отчитат, че интересът към двубоя е бил слаб, в сравнение с предишните мачове на Джошуа.

Мачът от декември 2019 г., след който британецът си върна титлите, побеждавайки Анди Руис, държи рекорда за най-гледана среща. 1,6 млн. потребители са заплатили да наблюдават реванша в Саудитска Арабия.

Снимка: Reuters

През 2017 г. Джошуа се изправи срещу Владимир Кличко и отново победи, печелейки титлите за първи път в професионалната си кариера. Тогава предплатените абонаменти бяха 1,5 млн. 

Снимка: Getty Images

Мачът на британеца с Джоузеф Паркър от 2018 г. пък беше наблюдаван от 1,45 млн. зрители.

Пред Джошуа предстои ново предизвикателство. Той и щабът му в лицето на Еди Хърн правят всичко възможно да уредят среща с Тайсън Фюри, който е притежател на пояса в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC).

Победителят от този мач ще бъде обявен за абсолютен световен шампион при най-тежките. 

Снимка: Lap.bg

Все още няма подписан договор за такава среща, но всички информации сочат, че двамата британци са постигнали устно съгласие мачът да се проведе в средата на 2021 г. в Близкия Изток. Зрелище от този тип би генерирало над 1 млн. предплатени абонамента.