на живо

Ивайло Гоцев: Кобрата загуби заради коронавируса

Мениджърът на Кубрат Пулев разкри, че предстои мач с Дилиън Уайт

Lap.bg

Кубрат Пулев ще продължи да бъде сред водещите боксьори в тежка категория и няма да се откаже от спорта. Това заяви мениджърът на Кобрата Ивайло Гоцев пред "Скай Спортс". 

Според Гоцев, прекараният коронавирус е оказал влияние върху състоянието на Кобрата, тъй като е била нарушена подготовката му, и именно това е причината да загуби от Антъни Джошуа.

"Думите на Пулев "Запомни кой съм аз" след двубоя с Антъни Джошуа, показват силния дух на българския боксьор", смята мениджърът.

Снимка: Lap.bg

"Той му показа, че не е сломен. Това означаваше "Запомни ме, ще се срещнем отново", каза Гоцев.

"Не мога да говоря за Ей Джей, но познавам добре Кубрат. Той е наясно, че не спечели само защото не беше в идеално състояние".

През декември Кобрата загуби от Антъни Джошуа в мача за световните титли по бокс в тежка катеогия в Лондон след нокаут в 9-ия рунд. След срещата в "Уембли арина" стана ясно, че българинът е прекарал COVID-19 няколко седмици по-рано.

Снимка: Lap.bg

"Той нямаше достатъчно сила точно заради вируса. Нямаше нормална подготовка, дори точните спаринги. Това не са оправдания, а фактите. Когато разбрахме за вируса мислех, че си отиваме вкъщи, но Кубрат отказа да се предаде, той е боец", каза още мениджърът и добави, че рентгенът на Пулев е показал, че той развива пневмония.

Гоцев смята, че Пулев е имал своите шансове и е показал силните си страни. "Знаем, че Антъни е силен и много подготовен, но всеки път, когато Кубрат скъсяваше дистанцията успя да го разклати".

В момента екипът на българина преговаря с промоутъра Боб Аръм и "Топ ранк" за организиране на мач през юни. Гоцев призна, че след това се планира и двубой срещу британец, най-вероятно Дилиън Уайт.

Снимка: Lap.bg

"Кубрат все още води 2:1 срещу британски боксьори. Да не забравяме, че победи Дерек Чисора и Хюи Фюри, които аз смятам за боксьори от световния елит. Мач с Уайт ще бъде страхотно зрелище в бъдеще", добави Гоцев.