на живо

Най-големият фен на Ковънтри в България представя Владимир Гаджев (ГАЛЕРИЯ)

Николай Дафовски споделя впечатленията си за българския футболист

Николай Дафовски е привърженик на Ковънтри Сити още от момче. Той се „запалва” по отбора през 80-те години, когато по-големият му брат (фен на Ливърпул) слуша английския BBC, за да следи резултатите на „мърсисайдци”. Въпреки че Николай не разбирал и дума английски по онова време, той толкова много харесал как звучи името на Ковънтри Сити, че започнал да следи техните резултати по радиото. Дори за един от рождените си дни получил като подарък плакат на отбора.

Ето как най-големият фен на Ковънтри в България представя новото попълнение Владимир Гаджев:

"Почти от 30 години съм привърженик на „небесносините” и когато научих, че Владимир Гаджев е подписал договор с отбора, се развълнувах. Нямам търпение да видя първите му стъпки в английския футбол.

Повечето фенове на отбора няма да имат големи очаквания към българския национал и ще се чудят каква ще бъде неговата роля в отбора на Тони Молбри.

Хубаво е, че Сити подписа дългосрочен договор с играч. Този сезон е още един изпълнен с върхове и спадове, а всички знаем, че постоянството е ключа към успеха.

Това, което повечето фенове искат е ядро от играчи, които да градят бъдещето на отбора.

Футболистите под наем винаги ще бъдат важни за тази английска лига, но Ковънтри се нуждае от качествени играчи, които да бъдат отдадени на каузата, която е завръщане в елита.

Кой е Владимир Гаджев и какво могат да очакват феновете на отбора от него?

Той е продукт на детско-юношеската школа на Левски (София). Първите си стъпки в мъжкия футбол прави в Гърция, където подписва с Панатинайкос през 2005-та година, преди да бъде отдаден под наем на Левадиакос и Офи Крит, където да натрупа по-сериозен опит.

Той се завръща в Левски през 2008-а година, където първоначално играе под наем, а пред 2009-та подписва и постоянен договор.

Гаджев бързо се превръща в ключова фигура за Левски (София), той става капитан на отбора и получава повиквателна за националния отбор на България.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

 

От завръщането си в тима през 2008-а, той записва 166 мача за „сините” и отбелязва 22 гола. Освен това той има 25 мача за националния тим и отбелязва 1 гол.

Живеейки само на 15 минути от стадион „Георги Аспарух”, който е дом на Левски, и притежавайки сезонна карта за мачовете на тима, имах възможността да проследя кариерата на Гаджев отблизо. Винаги ще помня страхотния му гол срещу Лил за Купата на УЕФА през 2010 година.

Гаджев е централен полузащитник, притежава страхотни умения и хладнокръвие. Той може да играе както като плеймейкър, така и като дефанзивен халф.

Той  прави отлични подавания и въпреки, че не отбелязва много голове, притежава страхотен удар от далечно разстояние.

Влади Гаджев е завършен футболист и неговото присъствие в отбора ще помогне на по-младите играчи да израстнат.

„Небесносините” ще имат полза от огромния опит, който Гаджев е придобил през годините като футболист на Левски (София) и като участник в европейските клубни турнири.

Влади, както го наричат тук, е добър човек и е изключително лоялен към родния си клуб.

Гаджев напуска Левски в края на миналата година. Доста време той си търсеше отбор в чужбина.

През годините, името му се свързваше с трансфери в различни отбори от топ първенствата на Европа - Алавес (Испания), Болоня и Киево (Италия), Макаби Хайфа (Израел), Генчлербирлиги (Турция). За нещастие обаче, всички те се провалиха, което повлия негативно върху представянето на футболиста на терена.

През януари, той бе близо до трансфер в Кубан (Краснодар), но сделката пропадна в последния момент заради финансовите проблеми на руския тим.

За мен беше ясно, че Владимир Гаджев има нужда от ново предизвикателство и съм сигурен, че за него е огромно облекчение да продължи кариерата си в Англия. Трябва му само малко късмет, за да покаже на какво наистина е способен.

Той е свикнал отборът му да печели мачовете си, а неговата роля винаги е била ключова за това. Не се съмнявам, че когато се адаптира към играта на „Острова” ще започне да впечатлява с изявите си за Ковънтри.

Трансферът му идва в подходящия момент и съм убеден, че е той е изключително мотивиран да възроди кариерата си и да се завърне в националния отбор на България.

Искам да подчертая фактора „мотивация”. Въпреки че Гаджев пристига в отбора като напълно непознат играч, феновете на Ковънтри ще го изненадат с топло посрещане.

Владимир Гаджев е първият българин, който облича фланелката на Ковънтри Сити.

Като привърженик на „небесносините” вярвам, че Влади направи правилен избор и се надявам феновете на тима да го подкрепят. В замяна, той ще им се отблагодари с много запомнящи се изпълнения.

Късмет с екипа на „небесносините”, Влади!"