на живо

Най-малко осем души са загинали преди мач от Купата на африканските нации

Броят на жертвите може да се увеличи заради многото ранени

Getty Images

Трагичен инцидент помрачи радостта на домакина Камерун от класирането за четвъртфиналите в Купата на африканските нации! Най-малко осем фена загинаха при струпване пред ст. "Олембе" в столицата Яунде, която прие осминафиналния сблъсък между камерунците и приятната изненада в 33-ото издание на турнира - Коморските острови.

Съоръжението е с капацитет от 60 000, а в него бяха допуснати само 80%. Така се е стигна до опит на около 50 000 да влязат през входа. Резултатът - струпване с убити и ранени.

Според губернатора на централния регион в Камерун - Насери Пол Бия, броят на жертвите може да се увеличи, тъй като сред получилите травми има привърженици в тежко състояние.

Снимка: Getty Images

Двубоят завърши с изненадващо труден успех с 2:1 за домакините, чийто следващ съперник в престижния турнир е дебютантът Гамбия, който елиминира Гвинея след успех с 1:0.

Осминафиналната фаза на Купата на африканските нации продължава и днес със Сенегал - Кабо Верде от 18:00 ч. и Мароко - Малави от 21:00 ч., като и двата двубоя ще бъдат излъчени пряко по RING.