на живо

Най-сладките сълзи! (ВИДЕО)

Маурисио Почетино сътвори подвиг и благодари на... футбола

Най-сладките сълзи! (ВИДЕО)

Не всички герои носят пелерини! Маурисио Почетино например залага на черен панталон и риза! Но няма нито капчица съмнение, че той е герой за феновете на "Тотнъм".

Аржентинецът успя да класира своя тим на финал в Шампионската лига, след като "шпорите" победиха "Аякс" в луд реванш, а последното попадение падна в 6-ата минута на продължението на редовното време. 

Всеки, който поне малко се интересува от футбол, знае, че след подобен мач емоциите взимат връх. На тях се отдаде и мениджърът на "шпорите". Той нахлу на терена непосредствено след третото попадение на Лукас Моура, успя да остане видимо концентриран в оставащите секунди, но след последния съдийски сигнал просто не му остана нищо друго, освен да заплаче. При това с най-сладките сълзи - тези от радост!

"Благодаря ти, футбол! Моите играчи са герои! Благодаря на всички, които вярваха в нас!", заяви Почетино, след като емоциите утихнаха.

Снимка: Reuters

Всъщност 47-годишният мениджър постигна най-големия си успех на резервната скамейка. Кариерата му като треньор започва в "Еспаньол", чийто екип носи като футболист между 1994-2001 г. След това беше начело на "Саутхемптън", а през 2014 г. стана мениджър на "Тотнъм". 

Почетино със сигурност ще влезе в историята на "шпорите" като първият мениджър, извел тима до финал в Шампионската лига. А емоциите и сълзите му ще бъдат нагледен пример за това какво е футболът - нещо повече от игра!